ГОЛОДОМОР 1932-1933. 90-ТІ РОКОВИНИ. ПАМ'ЯТАЄМО. ЄДНАЙМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує загиблих від Голодомору. 26 листопада 2022 року будуть 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років. Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбуватиметься під час повномасштабної війни Росії проти України. Росіяни в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю.
Цьогорічна акція на вшанування пам’яті жертв Голодомору проходитиме під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!». Пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв. Єднаємося, тому що єдність є запорукою нашої перемоги. Роз’єднаність стали причиною втрати українцями власної держави у 1920-х, її окупації більшовиками і вчинення злочину геноциду. Але зараз Україна і світ – інші. Ми маємо власну державу та Збройні сили, підтримку світу, військову, фінансову, дипломатичну допомогу. І найголовніше – згуртованість народу. Тому ми вистоїмо й переможемо.
Українці запалюють свічки біля меморіалів і в оселях. Ці вогники символізують скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів українців та одночасно віру, що подібне ніколи й ніде не має повторитися.